“Μια χαρά που κράτησε τόσο λίγο”- Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ήταν ένα φτωχό παιδί που δούλευε για να μπορεί να εξασφαλίζει, τουλάχιστον, τα απαραίτητα για την επιβίωσή του. Ο πατέρας του είχε πεθάνει όταν εκείνος ήταν μόλις δύο ετών και η μητέρα του ήταν φιλάσθενη. Εκείνος έπρεπε να μεγαλώσει γρήγορα, να γίνει ένας ώριμος άνδρας και να φροντίζει το σπίτι του.

Συνήθιζε να πηγαίνει συχνά για ψάρεμα για να εξασφαλίσει την καθημερινή του τροφή. Παρότι απογοητευόταν επειδή η ψαριά δεν ήταν ποτέ καλή , δεν άφηνε την απογοήτευση να τον παρασύρει. Πήγαινε καθημερινά.

Εκείνο το πρωινό, ήταν αποφασισμένος. Κάτι καλό θα έπιανε σίγουρα. Και ας πέρασε αρκετή ώρα που τίποτα καλό δεν είχε φανεί. Ξαφνικά, κάτι καλό αισθάνεται να αγγίζει το καλάμι του! Ήταν ένα ψάρι, ένα μεγάλο ψάρι! Η χαρά του απερίγραπτη, είχε μόλις εξασφαλίσει το φαγητό όλης της εβδομάδας! Ήθελε να τρέξει να αναγγείλει στη μητέρα του τα ευχάριστα νέα.

Ετοιμάστηκε και πήρε το δρόμο της επιστροφής. Για πρώτη φορά όμως, αισθάνθηκε την ανάγκη να ατενίσει με μεγαλύτερη χαρά βιτρίνες , να σταματήσει σε μαγαζιά για να αγοράσει πράγματα και δώρα. Ήθελε να μοιραστεί αυτή του τη χαρά.

Άφησε όμως το ψάρι να φαίνεται από μία σακούλα μισάνοιχτη. Και εκείνο μύριζε τόσο όμορφα! Δεν πρόσεξε τις γάτες εκείνης της γειτονιάς που παρασυρμένες από τη μυρωδιά του έσπευσαν να του το φάνε. Μαζεύτηκαν πολλές γάτες με ορμή και ενθουσιασμό. Εκείνος ήταν βυθισμένος στη χαρά του, απολάμβανε την επίτευξη του στόχου του. Και εκείνες έμπηγαν τα νύχια τους στη σάρκα του ψαριού και έκοβαν το σώμα του σε κομμάτια.

Έφτανε στο σπίτι του και η καρδιά του χτυπούσε από χαρά. Ήθελε στη μητέρα του να δείξει αυτό του το κατόρθωμα. Ώσπου, διαπίστωσε ότι μόνο τα κόκκαλα του είχαν απομείνει, οι γάτες εκείνες τίποτα δεν είχαν αφήσει.

Ήθελε να κλάψει , ένοιωσε θυμό και απογοήτευση. Δεν μπορούσε να βρει απάντηση στην ερώτηση: γιατί πάντοτε η χαρά να κρατάει τόσο λίγο!

[Πρώτη δημοσίευση στο “Times News”.]

Η Μαρία Σκαμπαρδώνη, είναι δημοσιογράφος και αρθρογράφος σε πολλά και αξιόλογα sites (Κλόουν, Λόγιος Ερμής, Babyads, Antivirus) και επίσης είναι συνεργάτης και αρθρογράφος στο E Psychology, που είναι το πιο έγκυρο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και έχει πιστοποίηση γνώσεων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η αγάπη της για τον αθλητισμό την οδήγησε στο να ασχοληθεί 11 χρόνια με το Taekwondo και να αποκτήσει μαύρη ζώνη. Η Φιλοσοφία και η Ψυχολογία είναι τα αγαπημένα αντικείμενα μελέτης της και θα προσπαθεί πάντα μέσα από την πένα για τη διερεύνηση της αλήθειας ως ένας σκεπτόμενος και ελεύθερος άνθρωπος.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Μάνο Γαρεφαλάκη.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: