“Κρυμμένη ευτυχία”- Χριστίνα

Τι κι αν μεγάλωνε; Όσο περνούσαν τα χρόνια, όλο και πιο μικρός ένιωθε. Το καταλάβαινε τα βράδια, που έσφιγγε όλο και περισσότερο εκείνο το αρκουδάκι που του είχε χαρίσει η θεία του, τότε που έκανε τα πρώτα του βήματα. Κάπως έτσι ξεγελούσε συνειδητά τη μοναξιά του και αντλούσε ενέργεια, λαμβάνοντας έστω και έτσι τη θετική επίδραση μιας αγκαλιάς.

Ενέργεια για την επόμενη μέρα. Ενέργεια για το επόμενο πρωί που θα ξυπνούσε, θα έβαζε το σοβαρό του προσωπείο και θα πήγαινε στη δουλειά για να μιλήσει μέχρι το βράδυ για λεφτά και συμφωνίες. Σοβαρός και επιβλητικός, όπως πάντα. Σπάνια χαμογελούσε. Ήθελε να χαμογελάσει, αλλά δεν το έκανε. Γιατί ήταν ήδη σαράντα. Γιατί οι άνθρωποι, του είχαν πει, πρέπει όσο μεγαλώνουν να σοβαρεύουν. Γιατί όταν χαμογελάς, έλεγαν, κανείς δε δίνει πραγματικά σημασία στα λεγόμενά σου. Έτσι του είχαν πει, αυτό πίστεψε. Και με αυτές τις αρχές πορεύτηκε σε όλη σχεδόν τη ζωή του.

Μια μέρα, μετά από χρόνια, ξύπνησε και καθώς έπλενε το πρόσωπό του, παρατήρησε το είδωλό του στον καθρέφτη. Τότε, κατάλαβε ότι γέρασε, ότι τώρα πια ήταν όντως πολύ μεγάλος. Αρχικά στενοχωρήθηκε, έκανε μέρες να βγει από το σπίτι. Όταν όμως αποφάσισε να επικοινωνήσει ξανά με τον κόσμο, όλοι κατάλαβαν την αλλαγή. Γιατί από εκείνη τη μέρα κι ύστερα, ξεκίνησε να συμπεριφέρεται σαν ένα μεγάλο παιδί με άσπρα μαλλιά. Και τότε κατάλαβε γιατί μερικές φορές φαίνεται πως όταν οι άνθρωποι πλησιάζουν τον θάνατο, γίνονται πραγματικά ευτυχισμένοι.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον ΑντρέαΤσαμπούκο ( https://www.instagram.com/andreas170690/ ).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: