“Το κάθε πλάσμα έχει την αξία του…”- Μαρία Σκαμπαρδώνη

Κάποτε στο δάσος είχε κηρυχθεί πόλεμος και όλα τα ζώα είχαν βγει σε παράταξη προκειμένου να μοιραστούν στο καθένα αρμοδιότητες και ευθύνες. Το λιοντάρι, ως ο βασιλιάς των ζώων, ήταν εκείνος που ηγούταν στις συζητήσεις.

– Ο καιρός του πολέμου έφτασε και πρέπει να προετοιμαστούμε ώστε να αντεπεξέλθουμε στις καινούργιες ανάγκες της ζωής μας. Αποφάσισα να μαζέψω όλα τα ζώα του βασιλείου μου και να τους αναθέσω ορισμένες αρμοδιότητες.
Γύρισε τότε στη μεριά που βρίσκονταν τα μυρμήγκια και τους είπε:
-Σε εσάς αναθέτω τη συλλογή και τη φύλαξη των τροφών μας. Εσείς θα είστε υπεύθυνα για την περιφρούρηση της τροφής μας σε περίπτωση που η περιοχή μας κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Γύρισε τότε στη μεριά της κουκουβάγιας και αποκρίθηκε:
-Εσένα σε εμπιστεύομαι διότι είσαι ξακουστή για τη σοφία σου. Θα χρειαστώ τις πολύτιμες συμβουλές σου οι οποίες ίσως με βοηθήσουν να πάρω σωστότερες αποφάσεις. Η σοφία σου θα σταθεί πολύτιμη στο να με κατευθύνει σε σωστότερα βήματα.
Γύρισε τότε και στη μεριά της αλεπούς και της είπε:
-Ξακουστή για την πονηριά σου, αλεπού, θα είσαι το δόλωμά μου ώστε να μαθαίνω τις κινήσεις των εχθρών μας. Εμπιστεύομαι την πονηριά σου με την οποία θα μπορείς να ξεγλιστράς και να μαθαίνεις τις κινήσεις των αντιπάλων μας.
Γύρισε τότε και στη μεριά των πιθήκων και τους είπε:
-Η ικανότητά σας στο να ανεβαίνετε ψηλά και να κινήστε επιδέξια είναι αξιοθαύμαστη. Σε εσάς αναθέτω την αποστολή του να μαζεύετε φρούτα που βρίσκονται στα πιο ψηλά κλαδιά δέντρων, όπως και το να κρύβετε τα πιο μικρά και αδύναμα ζώα, ανεβάζοντάς τα στα δέντρα και στις σπηλιές.
Γύρισε τότε και κοίταξε προσεκτικά έναν λαγό.
-Εσένα ποια αρμοδιότητα θα μπορούσα να σου δώσω; αναρωτήθηκε.
-Μα δεν έχει και κάποια ικανότητα, αποκριθήκαν τα άλλα ζώα. Τι ικανότητα να έχει ένας λαγός;
-Και όμως, αποκρίθηκε εκείνος, η ταχύτητα με την οποία η φύση τον έχει εξοπλίσει, τον κάνει δυνατό στο να τρέχει γρήγορα και να μεταφέρει δικά μας μηνύματα στα ζώα που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης. Για αυτό καλά μου ζώα, είναι καλό να μην υποτιμάμε κανέναν.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: