”Το μυαλό δεν αλλάζει την καρδιά”- Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ποτέ σου δε με ακούς. Εγώ σου χτυπάω τα καμπανάκια κινδύνου, αλλά εσύ επιμένεις εγωιστικά να πράττεις πάντοτε το δικό σου. Κουράστηκα, δεν το καταλαβαίνεις; Κουράστηκα να σε προειδοποιώ για το επικείμενο κακό και εσύ να μην ακούς.  Να κλείνεις τα μάτια σου μπροστά στο αναπόφευκτο που πρόκειται να συμβεί. Κουράστηκα να παρακάμπτεις διαρκώς τη λογική σου, να μη σκέφτεσαι τίποτα με βάση την αλήθεια, να πετάς στην πρόσκαιρη χαρά και μετά να προσγειώνεσαι απότομα.

Γιατί δε με ακούς; Νομίζεις πως θέλω το κακό σου, πως με εγωιστικό τρόπο επιθυμώ να σε ελέγχω; Κουράστηκα πια να σε βλέπω πληγωμένη, κουράστηκα να αισθάνομαι πως τα φτερά σου τσακίζονται και εγώ να μην μπορώ να κάνω τίποτα απολύτως για να σε βοηθήσω.  Με κατηγορείς, μου λες πως φθονώ και πως είμαι πάντοτε έτοιμο να στάξω δηλητήριο και να αμαυρώσω τη χαρά σου. Αλλά όσο και αν δεν το πιστεύεις, μόνο το καλό σου θέλω και για αυτό διαρκώς προσπαθώ. Ποτέ σου δε με ακούς, δε γνωρίζω πια τι να κάνω.

Ποτέ σου δεν άκουσες, δε διάβασες, τη φράση: <<ακολούθα την καρδιά, αλλά πάρε και το μυαλό μαζί σου>>.

Η Μαρία Σκαμπαρδώνη, είναι δημοσιογράφος και αρθρογράφος σε πολλά και αξιόλογα sites (Κλόουν, Λόγιος Ερμής, Babyads, Antivirus) και επίσης είναι συνεργάτης και αρθρογράφος στο E Psychology, που είναι το πιο έγκυρο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και έχει πιστοποίηση γνώσεων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η αγάπη της για τον αθλητισμό την οδήγησε στο να ασχοληθεί 11 χρόνια με το Taekwondo και να αποκτήσει μαύρη ζώνη. Η Φιλοσοφία και η Ψυχολογία είναι τα αγαπημένα αντικείμενα μελέτης της και θα προσπαθεί πάντα μέσα από την πένα για τη διερεύνηση της αλήθειας ως ένας σκεπτόμενος και ελεύθερος άνθρωπος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: