“Όλα τα τραγούδια σου” – Pit

“Ένα, δύο, τρία, και…”

Όλα τα τραγουδία σου ξεκινάνε έτσι. Το χέρι σου πάνω από την κιθάρα, το κεφάλι κατεβασμένο, τα γυαλιά σου να πέφτουν πιο χαμηλά στην μύτη σου, ένα μικρό δάγκωμα των χειλιών σου και…ξεκινάς.

Όταν καταφέρνεις να πιάσεις τον ρυθμό και αργά, σχεδόν διστακτικά σηκώνεις το βλέμμα σου, είσαι ένας άλλος άνθρωπος, μία άλλη οντότητα, μία ασταμάτητη δύναμη που μπορεί να καταφέρει τα πάντα μόνο με τον τόνο της φωνής του.

Κοιτάζω το πρόσωπό σου, το πως συσπάται και τεντώνεται, οι μύες του σώματος σου που ψάχνουν τις σωστές χορδές, πως η φωνή σου ταξιδεύει από το μικρόφωνο στα ηχεία και στα αυτιά των θαυμαστών σου και σχεδόν ξεχνάω να αναπνεύσω. Κουνάς το σώμα σου ελαφριά, σχεδόν διστακτικά, και για εκείνα τα τρία λεπτά είσαι εσύ…εσύ και η μουσική σου.

Σε κοιτάζω άναυδος, ακίνητος, αμίλητος. Θέλω να…θέλω να σε κάνω δικό μου, να σε κλείσω σε ένα χρυσό κλουβί και να σε θαυμάζω από το πρωί μέχρι το βράδυ, να σου δώσω τα πάντα με αντάλλαγμα όλα τα τραγούδια σου να είναι για εμένα.

Ώσπου η μουσική ξαφνικά σταματάει και το ξόρκι σου επιτέλους σπάει. Μόνο τότε καταλαβαίνω ότι έσφιγγα τα χέρια μου καθ΄όλη την διάρκεια, και έπνιγα έναν στεναγμό. Το κοινό φωνάζει, μία μάζα από δεκάδες ανθρώπους που όλοι θέλουν εσένα…εσένα και τα τραγούδια σου.

Κατεβαίνεις από την σκήνη και με πλησιάζεις. Είμαστε στα παρασκήνια…εγώ και εσύ.

“Δώσε σε εκείνη την κοπέλα μπροστά τον αριθμό μου αν μπορείς,” μου λες και φεύγεις.

Κρατάω το χαρτί στο χέρι μου και σε βλέπω να βηματίζεις χωρίς καθόλου δισταγμό, χωρίς ούτε ένα δευτερόλεπτο χαμένο. Κοιτάζω μία εσένα και μία το χαρτί. Για ένα δευτερόλεπτο σκέφτομαι να το σκίσω, να το καταπιώ, να το κάψω και να σου πετάξω την στάχτη…όμως το κρατάω. Το κρατάω…και σκέφτομαι αν ποτέ άλλος άνθρωπος μίσησε τόσο πολύ ένα απλό κομμάτι χαρτί.

Όλα τα τραγούδια σου τελειώνουν έτσι. Να σε κοιτάζω να φεύγεις και ο κόσμος να ξεκινάει να γυρίζει πάλι, να γυρίζει ασταμάτητα στον ρυθμό σου και να αναρωτιέμαι…

Τι άλλο; Τι άλλο θέλεις να σου δώσω;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: