“Ψάχνοντας κάτι να εμπνευστώ”- Ελένη Κατσώνη

Έχουμε περπατήσει σ’ ολόκληρη την Αθήνα. Εγώ, με μια φωτογραφική κρεμασμένη στο λαιμό και όλες τις αισθήσεις μου σε επιφυλακή, ψάχνω να βρω το θέμα της επόμενης φωτογραφίας μου. Περπατάμε για λίγο και κοντοστέκομαι. Κάτι μου τράβηξε την προσοχή, βγάζω το καπάκι του φακού, «Όχι, όχι, δε μου αρέσει». Συνεχίζουμε να περπατάμε. Μα πόση ζέστη έχει ξαφνικά; Ο κόσμος γύρω μας είναι ντυμένος τόσο αλλόκοτα. Άλλοι φοράνε σορτσάκια, άλλοι πουλόβερ κι εγώ παρατηρώ τα πάντα γύρω μου και ψάχνω κάτι να με εμπνεύσει.


Μετά από αρκετό περπάτημα κάτω από τον καυτό ήλιο, καθόμαστε να πιούμε κάτι μπας και δροσιστούμε λίγο. Ξαναπιάνω τη μηχανή στα χέρια μου κι αρχίζω πάλι το ταξίδι της αναζήτησης. Χαζεύουμε τον κόσμο που περνάει κι εγώ συνεχίζω να κρατώ τη μηχανή και να βγάζω φωτογραφίες, παρόλο που δεν έχω καταφέρει ακόμη να βρω κάτι να με εμπνεύσει. Η φίλη μου, προσπαθώντας να μονοπωλήσει το κάδρο, αρχίζει να κάνει διάφορες χειρονομίες. Μια απ’ αυτές τις απανωτές λήψεις ήταν και η φωτογραφία που συνοδεύει το παρόν κείμενο. Μ’ αγαπάει πολύ φαίνεται. Σχηματίζει μισή καρδιά με τα δάχτυλά της, με κοιτάει και γελάει. 


Ψάχνοντας ανάμεσα στις φωτογραφίες που τράβηξα εκείνη τη μέρα, πέφτω πάνω της. Χαζογελάω συνειδητοποιώντας ότι ίσως αυτή η χειρονομία να ήταν η έμπνευση που έψαχνα εκείνη τη μέρα, αφού με οδήγησε αυτόματα σε έναν καταρράκτη σκέψεων. Ο περισσότερος κόσμος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, βρίσκεται σε μια διαρκή αναζήτηση του άλλου του μισού και μπορεί να το βρει, να το αφήσει, να βρει κάποιο άλλο, να το αφήσει κι αυτό μέχρι να βρει κάποιο που θα ολοκληρώσει τη «μισή καρδιά» του. Εγώ δε μπόρεσα ποτέ να κατανοήσω πλήρως όλο αυτό το «πρέπει». Δεν πιστεύω ότι ένας άνθρωπος χρειάζεται απαραίτητα κάποιο «άλλο μισό» για να νιώσει ολοκληρωμένος. Νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερο να αγαπάει τον εαυτό του, να πατάει γερά στα πόδια του, να κατανοεί βαθιά τους λόγους πίσω από τις πράξεις του και τότε σίγουρα, θα μπορεί και ν’ αγαπήσει και ν’ αγαπηθεί.

Photo by Ελένη Κατσώνη

Η Ελένη Κατσώνη γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1992 στην Αθήνα. Το 2010 μετακόμισε στο Ηράκλειο Κρήτης για να σπουδάσει Βιολογία όπου και παρέμεινε μέχρι το 2015. Από τότε μέχρι και σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: